Altra College Bleichrodt
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Bleichrodt

Bij Altra College Bleichrodt zul je je snel thuis voelen. We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig voelt op school. Je mag hier zijn, wie je bent. Dat geldt voor jou, en ook voor alle andere leerlingen. We houden rekening met elkaar en zorgen voor elkaar. Zo zorgen we samen voor een prettig klimaat op school, waarin iedereen tot zijn recht komt.

 

Lees meer over ons

DIRECT NAAR: aanmelden downloads

Nieuws

27 september 2017

Actie op 5 oktober

De onderwijsvakbonden hebben voor 5 oktober a.s. een landelijke staking in het Primair Onderwijs aangekondigd.   Ook veel van onze medewerkers willen aan deze actie deelnemen. Dit vloeit voort uit het feit, dat ons onderwijs voor wat betreft regels en arbeidsvoorwaarden is ondergebracht in het primair onderwijs. Medewerkers uit het basisonderwijs, speciaal basis onderwijs en […]
LEES MEER >

11 september 2017

het schooljaar is weer begonnen

De school is weer begonnen, we wensen iedereen een fijn en leerzaam schooljaar toe!
LEES MEER >
 

Ons onderwijs

Het onderwijs is op Altra College Bleichrodt hetzelfde als op andere, reguliere scholen. Ons mavo-, havo- of vwo-diploma is evenveel waard. Wat is dan anders? We hebben kleinere klassen, bieden intensieve begeleiding en leggen meer nadruk op sociale vaardigheden en gedrag. Heb jij – op school of thuis – extra steun nodig? Dan zorgen we daar voor. Zo kun jij het beste uit jezelf halen.

meer over ons onderwijs

Handig om te weten

Agenda

 

07-09-17 Eerste schooldag

05-10-17 Activiteitenochtend. Vanaf 12.30 uur is de school gesloten in verband met de landelijke staking PO onderwijs
09-11-17 Proefwerkweek 1, klas 3 t/ 6

Opleidingsniveaus

MAVO

Jaar 1 t/m 4

HAVO/VWO

Jaar 1 t/m 5, jaar 1 t/m 6
 

Onderwijszorg- en behandelbouw

Heb je nog moeite om helemaal mee te doen in de klas, of volg je een intensieve behandeling? Dan kun krijg je onderwijs en extra ondersteuning in de Onderwijszorg- en behandelbouw

 

Meer over onderwijszorg- en behandelbouw
 

Vakken

In de onderbouw volgen de leerlingen volgen een vrijwel identiek vakkenrooster en bij de beoordeling wordt een onderscheid gemaakt tussen mavo-, havo- en vwo-niveau. Aan het einde van het tweede leerjaar maken de mavoleerlingen een profielkeuze, de havo- en vwo-leerlingen doen dat in leerjaar 3. In leerjaar 3 mavo, 4 havo en 5 vwo (bovenbouw) doen alle leerlingen examen in de vakken Engels, maatschappijleer en rekenen. Mavo doet examen op 2F niveau, havo en vwo op 3F niveau.

Meer over onze vakken
 

Onze leerlingen

Al onze leerlingen hebben wat meer begeleiding nodig dan een reguliere school kan bieden. Sommige leerlingen kunnen zich grotendeels op hun opleiding concentreren, en hebben daarnaast wat begeleiding nodig. Anderen zijn intensief bezig met een behandeling. Ze moeten nog oefenen en schoolritme opdoen, voordat ze weer helemaal aan school kunnen deelnemen. Voor iedereen hebben we het juiste onderwijs en de juiste begeleiding. Maar het belangrijkste: we kijken vooral naar wat jij al goed kan. En dat is vaak meer dan jij denkt!

 

Meer over onze leerlingen