Altra College Bleichrodt
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Bleichrodt

Bij Altra College Bleichrodt zul je je snel thuis voelen. We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig voelt op school. Je mag hier zijn, wie je bent. Dat geldt voor jou, en ook voor alle andere leerlingen. We houden rekening met elkaar en zorgen voor elkaar. Zo zorgen we samen voor een prettig klimaat op school, waarin iedereen tot zijn recht komt.

 

Lees meer over ons

DIRECT NAAR: aanmelden downloads nieuwsbrieven

Handig om te weten

AGENDA

 

vrijdag 20 april 2018

13.30 – 15.00 uur Activiteitenmiddag (ook voor geïnteresseerde ouders en nieuwe leerlingen)

 

7, 8 en 9 mei 2018

Schrijfvaardigheidsexamens mavo-havo-vwo

 

14 t/m 29 mei 2018

Schriftelijke examens

 

week 27 (2 t/m 6 juli 2018)

Proefwerkweek periode 3 (leerjaar 2mhv, 3mhv en 4hv)

 

vrijdag 13 juli 2018

Laatste lesdag

 

14 juli, 16 t/m 20 juli 2018 (onder voorbehoud)

Mondelinge examens

Nieuws

27 maart 2018

Open middag vrijdag 20 april

LEES MEER >

18 maart 2018

Levendig debat leerlingen Bleichrodt met raadsleden

Wat gaan jullie concreet doen?   Levendig debat leerlingen Bleichrodt met raadsleden De kantine van Altra College Bleichrodt werd dinsdagmiddag 13 maart even omgetoverd in een debatruimte. Tien leerlingen van de school gingen in debat met zes raadleden uit de Amsterdamse gemeenteraad en dat leverde een levendig gesprek op de leerlingen geen genoegen namen met […]
LEES MEER >
19 januari 2018

Voorlichtingsavond examens en vervolgonderwijs

Op donderdag 18 januari is er op Altra College Bleichrodt voor de leerlingen van alle bovenbouwklassen en voor hun ouders/verzorgers een informatie-avond gehouden over de komende examens én over het vervolgonderwijs. De avond bestond uit twee onderdelen: Onze examencoördinator heeft de bezoekers van de avond bijgepraat over alles wat met de examens te maken heeft. […]
LEES MEER >
8 december 2017

Staking PO dinsdag 12 december

De onderwijsvakbonden hebben voor dinsdag 12 december wederom een landelijke staking in het Primair Onderwijs (PO) aangekondigd.   De leraren van Altra College Bleichrodt, school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, vallen onder de cao PO en maken gebruik van deze gelegenheid om hun stem opnieuw te laten horen en nemen deel aan de staking.   Dat betekent dat de […]
LEES MEER >
NAAR HET NIEUWS
 

Ons onderwijs

Het onderwijs is op Altra College Bleichrodt hetzelfde als op andere, reguliere scholen. Ons mavo-, havo- of vwo-diploma is evenveel waard. Wat is dan anders? We hebben kleinere klassen, bieden intensieve begeleiding en leggen meer nadruk op sociale vaardigheden en gedrag. Heb jij – op school of thuis – extra steun nodig? Dan zorgen we daar voor. Zo kun jij het beste uit jezelf halen.

 

 

 

Opleidingsniveaus

MAVO

Jaar 1 t/m 4

HAVO/VWO

Jaar 1 t/m 5, jaar 1 t/m 6
 

Vakken

In de onderbouw volgen de leerlingen volgen een vrijwel identiek vakkenrooster en bij de beoordeling wordt een onderscheid gemaakt tussen mavo-, havo- en vwo-niveau. Aan het einde van het tweede leerjaar maken de mavoleerlingen een profielkeuze, de havo- en vwo-leerlingen doen dat in leerjaar 3. In leerjaar 3 mavo, 4 havo en 5 vwo (bovenbouw) doen alle leerlingen examen in de vakken Engels, maatschappijleer en rekenen. Mavo doet examen op 2F niveau, havo en vwo op 3F niveau.

Meer over onze vakken
 

Onderwijszorg- en behandelbouw

Heb je nog moeite om helemaal mee te doen in de klas, of volg je een intensieve behandeling? Dan kun krijg je onderwijs en extra ondersteuning in de Onderwijszorg- en behandelbouw.

 

 

 

 

 

 

Meer over onderwijszorg- en behandelbouw
 

Onze leerlingen

Al onze leerlingen hebben wat meer begeleiding nodig dan een reguliere school kan bieden. Sommige leerlingen kunnen zich grotendeels op hun opleiding concentreren, en hebben daarnaast wat begeleiding nodig. Anderen zijn intensief bezig met een behandeling. Ze moeten nog oefenen en schoolritme opdoen, voordat ze weer helemaal aan school kunnen deelnemen. Voor iedereen hebben we het juiste onderwijs en de juiste begeleiding. Maar het belangrijkste: we kijken vooral naar wat jij al goed kan. En dat is vaak meer dan jij denkt!

 

Meer over onze leerlingen