Altra College Bleichrodt
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Bleichrodt

Bij Altra College Bleichrodt zul je je snel thuis voelen. We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig voelt op school. Je mag hier zijn wie je bent. Dat geldt voor jou, en ook voor alle andere leerlingen. We houden rekening met elkaar en zorgen voor elkaar. Zo scheppen we samen een prettig klimaat op school, waarin iedereen tot zijn recht komt.

 

Lees meer over ons

DIRECT NAAR: aanmelden downloads nieuwsbrieven

Handig om te weten

PERIODE 1

Ma 5 t/m vrij 9 november: Proefwerkweek 1 (klas 3 t/m 6)

 

Ma 12 en di 13 november: Herkansingen proefwerkweek 1 Havo/Vwo

 

Ma 12 en di 13 november: Studiedagen OZB (leerlingen van de beter pASSendklas, de Werkruimte, de Doorstroomklas, mavo 3 en 4 zijn vrij)

 

Wo 14 en do 15 november: Herkansingen Proefwerkweek 1 Mavo

 

Do 15 en vrij 16 november: Studiedagen OB (leerlingen uit de klas 1 en 2 en 3 havo/vwo zijn vrij)

 

Ma 19 en di 20 november: Studiedagen BB (leerlingen uit klas 4-5-6 havo/vwo zijn vrij)

 

Do 22 november 16.00-19.00u: Perspectief. Informatiemarkt voor studie en beroep

 

Ma 26 november: Oudergesprekken Bovenbouw en Mavo

 

Di 27 t/m vrij 30 november: Oudergesprekken Bovenbouw

 

Do 29 november 16.00-19.00: Perspectief. Informatiemarkt voor studie en beroep

 

Vrij 30 november 15.15u: O.A.R.

 

PERIODE 2

Vrij 21 december: Kerstviering

 

Ma 24 december t/m zondag 6 januari: Kerstvakantie

 

Ma 14 januari: Studiedag. Leerlingen vrij!

 

Wo 23 januari: Informatiemiddag voor ouders en proeflesjes voor nieuwe leerlingen

 

Vrij 1 februari 15.15u: OAR

 

Ma 11 t/m vrij 15 februari: Projectweek

 

Ma 18 t/m zo 24 februari: Voorjaarsvakantie

 

Ma 6 maart: Studiedag. Leerlingen vrij!

 

Ma 11 t/m vrij 15 maart: Proefwerkweek 2 (klas 3 t/m 6)

 

Ma 18 en di 19: Herkansingen proefwerkweek 2

 

Vrij 22 maart 15.15u: OAR

 

Wo 26 t/m vrij 29 maart: Oudergesprekken Bovenbouw

 

 

 

 

 

Nieuws

18 maart 2018

Levendig debat leerlingen Bleichrodt met raadsleden

Wat gaan jullie concreet doen?   Levendig debat leerlingen Bleichrodt met raadsleden De kantine van Altra College Bleichrodt werd dinsdagmiddag 13 maart even omgetoverd in een debatruimte. Tien leerlingen van de school gingen in debat met zes raadleden uit de Amsterdamse gemeenteraad en dat leverde een levendig gesprek op de leerlingen geen genoegen namen met […]
LEES MEER >

19 januari 2018

Voorlichtingsavond examens en vervolgonderwijs

Op donderdag 18 januari is er op Altra College Bleichrodt voor de leerlingen van alle bovenbouwklassen en voor hun ouders/verzorgers een informatie-avond gehouden over de komende examens én over het vervolgonderwijs. De avond bestond uit twee onderdelen: Onze examencoördinator heeft de bezoekers van de avond bijgepraat over alles wat met de examens te maken heeft. […]
LEES MEER >
8 december 2017

Wethouder Kukenheim onder de indruk van Altra College Bleichrodt

Op vrijdag 24 november hebben de wethouder Simone Kukenheim en Ellen Nusselder, senior beleidsadviseur PO een werkbezoek gebracht aan het Altra College Bleichrodt. Simone Kukenheim is wethouder in Amsterdam en beheert de portefeuilles Onderwijs, Jeugd, Kunst en Cultuur, Lokale Media, Monumenten, Diversiteit en Stadsdeel Oost.   Na een kopje koffie zijn zij op lesbezoek in […]
LEES MEER >
1 december 2017

Schoolkamp oktober 2017

Survivallen in de Ardennen met bovenbouwleerlingen van Bleichrodt       Om 09:00 uur precies vertrok een touringbus vol leerlingen en docenten voor een sportieve week naar Barvaux –sur-Ourthe in de Belgische Ardennen. Na vier uurtjes rijden en een smakelijke tussenstop waren we in een andere wereld van tenten, schitterende herfstkleuren en vriendelijke mensen die […]
LEES MEER >
NAAR HET NIEUWS
 

Ons onderwijs

Het onderwijs is op Altra College Bleichrodt hetzelfde als op andere, reguliere scholen. Ons mavo-, havo- of vwo-diploma is evenveel waard. Wat is dan anders? We hebben kleinere klassen, bieden intensieve begeleiding en leggen meer nadruk op sociale vaardigheden en gedrag. Heb jij – op school of thuis – extra steun nodig? Dan zorgen we daarvoor. Zo kun jij het beste uit jezelf halen.

 

Meer over ons onderwijs

Opleidingsniveaus

MAVO

Jaar 1 t/m 4

HAVO/VWO

Jaar 1 t/m 5, jaar 1 t/m 6
 

Vakken

In de onderbouw volgen alle leerlingen vrijwel dezelfde vakken. Bij de beoordeling van toetsen wordt onderscheid gemaakt tussen mavo-, havo- en vwo-niveau. Aan het einde van het 2e leerjaar maken de mavoleerlingen een profielkeuze, de havo- en vwo-leerlingen doen dat in leerjaar 3. In leerjaar 3-mavo, 4-havo en 5-vwo (bovenbouw) doen alle leerlingen examen in de vakken Engels, maatschappijleer en rekenen. Mavo doet examen op 2F niveau, havo en vwo op 3F niveau.

Meer over onze vakken
 

 

Onderwijszorg- en behandelbouw

Heb je nog moeite om helemaal mee te doen in de klas, of volg je een intensieve behandeling? Dan kun krijg je onderwijs en extra ondersteuning in de Onderwijszorg- en behandelbouw.

 

 

 

 

 

 

Meer over onderwijszorg- en behandelbouw
 

Onze leerlingen

Onze leerlingen hebben wat meer begeleiding nodig dan een reguliere school kan bieden. Sommige leerlingen kunnen zich grotendeels op hun opleiding concentreren, en hebben daarnaast wat begeleiding nodig. Anderen zijn intensief bezig met een behandeling. Ze moeten nog oefenen en zich een schoolritme eigen maken voordat ze weer helemaal aan school kunnen deelnemen. Voor iedereen hebben we het juiste onderwijs en de juiste begeleiding. Maar het belangrijkste: we kijken vooral naar wat jij al goed kan. En dat is vaak meer dan jij denkt!

 

Meer over onze leerlingen