Altra College Centrum
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Centrum

Altra College Centrum is een school met kleine klassen en veel individuele begeleiding. Natuurlijk krijg je les, net als op elke andere school. Wat deze school speciaal maakt, is dat we hier echt oog hebben voor jouw prestaties en talent. Vertrouwen geven vinden we ontzettend belangrijk. We blijven in je geloven, ook als het even wat minder goed gaat. Zo versterken we jouw sterke punten en wordt leren weer leuk.

LEES MEER OVER ONS

DIRECT NAAR: aanmelden downloads
 

Ons onderwijs

Bij Altra College Centrum kun je een mavo-diploma of certificaten behalen of de onderbouw voor de havo afronden. Voor de bovenbouw havo kun je op Altra College Bleichrodt of een andere school terecht. Het onderwijs is op Altra College Centrum hetzelfde als op andere, reguliere scholen. Ons mavo-diploma is evenveel waard. Wat is dan anders? We hebben kleinere klassen, bieden intensieve begeleiding en leggen meer nadruk op sociale vaardigheden en gedrag. Zo kun jij het beste uit jezelf halen.

meer over ons onderwijs

Handig om te weten

Agenda

 

7-09-17 Eerste schooldag
8-09-2017 Eerste lesdag

Opleidingsniveaus

MAVO

Jaar 1 t/m 4

HAVO

Jaar 1 t/m 3
 

Onze leerlingen

Onze leerlingen hebben heel wat in hun mars. Toch hebben lastig gedrag, verzuim, problemen met leraren en leerlingen hen tot probleemleerling bestempeld: een leerling die door psychiatrische of gedragsproblemen niet (meer) op een reguliere school terecht kan. Maar wat is een probleemleerling? Onze leerlingen zijn, net zoals alle andere jongeren, vooral leerlingen met dromen en verwachtingen. Dromen van een mooie toekomst, die vast dreigt te lopen omdat ze hun draai niet kunnen vinden in het reguliere onderwijs. Altra College Centrum biedt meer begeleiding, structuur en vooral: een nieuwe kans. Hier benoemen en stimuleren we de sterke en positieve kanten van de leerling en zetten samen alles op alles om die mooie toekomst in zicht te houden. Bij ons op school zitten:

 

  • 118 Leerlingen met een toelaatbaarheidsverklaring speciaal onderwijs.
  • Maximaal 28 leerlingen die op de bovenschoolse voorziening Transferium* zijn geplaatst.

Nieuws

7 september 2017

Start van het nieuwe schooljaar

De school gaat weer beginnen, we wensen iedereen een fijn en leerzaam schooljaar toe!
LEES MEER >