Altra College Arkin
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Arkin – Onze leerlingen

Altra College Arkin onderscheidt zich van onze andere Altra College locaties. Wij werken intensief samen met de jeugdafdelingen van Arkin waaronder Jellinek, Punt P en NPI.  Leerlingen die door hun psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek een langere periode niet op school hebben gezeten, worden door ons weer op het juiste spoor gezet. Altra College Arkin helpt je met het herstellen van een dag- en nachtritme, weer te vertrouwen in jezelf en school. Omgaan met volwassenen en medeleerlingen, zijn belangrijke doelen binnen onze school.

 

Mooie woorden, maar waar het op aankomt is hoe dit in de praktijk uitpakt. Lees daarvoor het verhaal van onze ex-leerling:

Eloy

De school biedt onderwijs aan 40 leerlingen die in behandeling zijn bij Arkin. Het onderwijs is afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Altra College Arkin vormt in de meeste gevallen een schakel naar terugkeer van de oude school of een andere vorm van onderwijs, namelijk:

 

  • Regulier voortgezet onderwijs: vmbo, havo, vwo.
  • Een andere school voor speciaal onderwijs.
  •  Vormen van beroepsbegeleidend leren en middelbaar beroepsonderwijs.
  • Hbo of wetenschappelijk onderwijs.
  • Arbeidsparticipatie.

 

In eerste instantie is ons programma afgestemd op het weer opbouwen van een schoolritme. Dat is voor zowel het onderwijs als de behandeling binnen Arkin een belangrijk doel. Door middel van therapie en gesprekken met deskundigen richt Arkin zich op het aanreiken van handvatten voor de desbetreffende problematiek. De school sluit hier nauw op aan, doordat de leerlingen de handvatten binnen de school in praktijk kunnen brengen. Zo worden ze meteen geholpen bij problemen die zich voordoen in een schoolse setting. De leerlingen leren stapsgewijs wat er binnen een school aan vaardigheden nodig is om weer te kunnen leren. Door de intensieve samenwerking wordt hun voortgang goed in de gaten gehouden.

Het einddoel van de behandeling en Altra College Arkin is afgestemd op de toekomst van de leerling.