Altra College Bleichrodt
 
 
DIRECT
CONTACT

Schoolkamp oktober 2017

1 december 2017

Survivallen in de Ardennen met bovenbouwleerlingen van Bleichrodt

 

 

 

Om 09:00 uur precies vertrok een touringbus vol leerlingen en docenten voor een sportieve week naar Barvaux –sur-Ourthe in de Belgische Ardennen.

Na vier uurtjes rijden en een smakelijke tussenstop waren we in een andere wereld van tenten, schitterende herfstkleuren en vriendelijke mensen die ons opwachtten met koffie en thee.

 

De slaapplaatsen werden ingedeeld, bedden opgemaakt, de eerste zakken chips en snoep geleegd en toen kon het programma van start gaan: een carrousel met moeilijke, spannende en uitdagende samenwerkingsspellen waar iedereen enthousiast aan meedeed. Sommige leerlingen hadden het zo warm gekregen dat ze een duik namen in de Ourthe!

 

Een prima pastamaaltijd zorgde ervoor dat we zodra het donker werd een dropping aankonden; best spannend en donker maar goed te doen. Hoewel enkele leerlingen toch pas laat terug kwamen.

 

Hierna volgden nog drie dagen met fantastisch weer, veel sportiviteit, kampvuren, koude (door enkelen doorwaakte!) nachten en uitstekende maaltijden, vooral de zelf gemaakte pizza’s waren erg lekker!

 

Alle activiteiten –abseilen, mountainbiken, kanoën, wandelen- werden begeleid door professionele sportinstructeurs en de docenten. De mensen die een keer geen zin of moed hadden om mee te gaan op avontuur konden bij de tent blijven om even lekker alleen te zijn of om met een docent een spelletje te doen: voor iedereen was altijd een gepaste invulling van de dag.

Opvallend was trouwens hoe snel je kunt afkicken van telefoon en tablet als er geen of slecht bereik is maar er wel ballen en spellen aanwezig zijn!

 

Hoe goed en gezellig het ook was: iedereen was blij met de vakantie die volgde op deze intensieve dagen!

 

Al met al een schoolkamp om nooit te vergeten.