educé


Over ons

Altra Educé helpt scholen, docenten en zorgcoördinatoren bij het bieden van hulp op maat aan leerlingen. We helpen onderwijsinstellingen en docenten om het beste uit zichzelf te halen. Zo creëren we samen een omgeving waarin ook leerlingen het beste uit zichzelf halen. Dat doen we door het maken van heldere afspraken over resultaat en door datgene te bieden waarvan we uit ervaring weten dat het werkt.

 

Juist nu

Onderwijs is inmiddels veel meer dan het overbrengen van kennis. Zeker met de komst van passend onderwijs. Hoe biedt u de ondersteuning die een leerling nodig heeft? Er komt veel op u en uw team af. Hoe draagt een docent bij aan de dynamiek in de klas? Inzicht in de processen die individuele en groepsproblemen in stand houden is daarbij onontbeerlijk. U heeft behoefte aan een stevige zorgstructuur die de leerling en u ondersteunen wanneer dat nodig is. Dat is wat nu van scholen wordt verwacht. Altra Educé zorgt met gerichte ondersteuning, advies en interventies dat scholen, docenten en zorgcoördinatoren nog meer kwaliteit kunnen bieden.

 

Waarom Altra Educé?

Altra Educé is onderdeel van Altra Onderwijs & Jeugdhulp. Altra heeft tientallen jaren ervaring in het combineren van onderwijs met jeugd & opvoedhulp. Een unieke combinatie. Altra heeft eigen scholen voor speciaal onderwijs en helpt leerlingen in hun ontwikkeling. Zowel op school als thuis. Altra Educé gebruikt deze kennis en ervaring van Altra bij de begeleiding van schoolteams in het reguliere onderwijs. Samen zorgen we dat een kind de ruimte krijgt om zijn talenten te ontwikkelen. Onze visie is dan ook: haal eruit wat erin zit. Samen bouwen we aan een toekomst voor ieder kind! Dat willen we bereiken door goed onderwijs voor iedereen. Altra Educé helpt u, uw school en uw team om dat te bereiken. Praktisch, met concrete handvatten. Voor een duurzaam resultaat voor school, docent en leerling.

 

We hoeven u niet te vertellen hoe leren werkt

Als onderwijsprofessional weet u als geen ander hoe leren werkt: aansluiten bij het eigen niveau van een leerling, vertaling naar de eigen belevingswereld en veel oefenen. Alleen zo ontstaat een blijvend leereffect. Dat geldt voor de lesstof in de klas, maar ook voor scholen, docenten en zorgcoördinatoren. Daarom staat voor ons centraal waar u in uw werk tegenaan loopt. Uw vraag, in combinatie met een concreet geformuleerd eindresultaat, bepaalt ons aanbod. Soms volstaat een enkel gesprek of eenmalige training. Vaak vraagt een investering in echte kwaliteit om meer. Samen bekijken we vooraf wat kan. Samen zorgen we voor resultaat.