Altra College Haarlemmermeer
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Haarlemmermeer

Bij Altra College Haarlemmermeer zul je je snel thuis voelen. We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig voelt op school. Daarom maken we samen duidelijke regels en daar houden we ons aan. Zo kun je je goed concentreren en presteren.

 

Lees meer over ons

DIRECT NAAR: aanmelden downloads
 

Ons onderwijs

School is niet het einddoel, het is een middel om aan je toekomst te werken. En voor die toekomst is een diploma ontzettend belangrijk. Daarom werken we bij Altra College Haarlemmermeer allemaal – docent, mentor, conciërge of directeur – samen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examen. We ondersteunen je waar dat kan. Maar leren moet je zelf doen!

 

Meer over ons onderwijs

Handig om te weten

Agenda

 

Opleidingsniveaus

VMBO (basis, kader)

Jaar 1 t/m 3 (4 in ontwikkeling)

MAVO

Jaar 1 t/m 4

HAVO

1 t/m 2

Maatwerkklassen

Perspectiefklas 1 jaar
 

Onze leerlingen

Onze leerlingen hebben heel wat in hun mars. Toch hebben lastig gedrag, verzuim, problemen thuis, problemen met leraren en leerlingen hen tot probleem leerling bestempeld. Leerlingen die door psychiatrische of gedragsproblemen niet (meer) verder kunnen op een reguliere school. Maar wat is een probleem leerling? Onze leerlingen zijn, net zoals alle andere jongeren, vooral leerlingen met dromen en verwachtingen. Dromen van een mooie toekomst, die vast dreigt te lopen omdat ze hun draai niet kunnen vinden in het reguliere onderwijs. Altra College Haarlemmermeer biedt meer begeleiding, structuur en vooral: een nieuwe kans. Hier benoemen en stimuleren we de sterke en positieve kanten van de leerling en zetten samen alles op alles om die mooie toekomst in zicht te houden. Bij ons op school zitten:

 

  • 40 leerlingen bovenbouw
  • 20 leerlingen onderbouw

Nieuws

7 september 2017

Op naar een mooi 2019!

In het onderwijs zijn altijd 2 mooie startmomenten in een jaar: de start van een nieuw schooljaar en de start van een nieuw kalenderjaar. De kerstvakantie is nét achter de rug en we zijn weer met frisse enthousiasme begonnen aan een nieuw kalender jaar. Wij wensen alle leerlingen, ouders en verzorgers een mooi 2019!
LEES MEER >