Jongeren


Ons onderwijs

Altra College is een school voor speciaal voortgezet onderwijs voor jongens en meisjes van 12 tot en met 18 jaar. We geven les op verschillende niveaus, van praktijkonderwijs tot vwo. In Purmerend staat onze basisschool voor speciaal onderijws: de Bets Frijlingschool. Je komt om verschillende redenen bij Altra, maar wat die reden ook is, wij gaan er samen voor zorgen dat jij uiteindelijk je diploma haalt óf weer terug kunt naar je oude school. Het fijne aan deze vorm van onderwijs is dat we op jouw niveau werken, de klassen klein zijn en je begeleiding kunt krijgen onder schooltijd.

 

Welke school?

Als je elke dag naar school gaat, wil je natuurlijk niet lang onderweg zijn. Altra College heeft acht locaties, vijf in Amsterdam, één in Hoofddorp, één in Krommenie en één in Purmerend.

Naast deze locaties geven we ook les in besloten behandelcentrum de Koppeling en in psychiatrische behandelcentra van de Bascule en Jellinek. School2Care en Purmer College geven onderwijs en intensieve begeleiding van 8 tot 8 uur, voor leerlingen die langdurig (dreigen) uit te vallen.

 

Hoe we werken

Wij willen het beste uit je halen. Je krijgt les op je eigen niveau en je werkt aan je gedrag, want dat is waarschijnlijk de reden waarom je nu bij Altra op school zit. We laten je zelf nadenken over wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken. We beginnen met het maken van een plan, dat noemen we het ontwikkelingsperspectief. Hierin zetten we alle afspraken en doelen en hoe je die kunt bereiken. Wij motiveren en ondersteunen jou om eruit te halen wat er in zit.

 

Samen met je ouders

Als je bij ons bent geplaatst, nodigen we je ouders uit voor een kennismakingsgesprek. Als het aan ons ligt, zal het zeker niet bij dat ene gesprek blijven. Goed contact met je ouders of verzorgers is voor ons enorm belangrijk. Als we de problemen goed willen aanpakken, hebben ouders en school elkaar hard nodig. We houden je ouders dan ook zo goed mogelijk op de hoogte van de stappen die je maakt.

 

Diploma

Je bent bij ons op school om een diploma te halen. Dat is ons doel! Je kunt je diploma in stappen halen door middel van deelcertificaten. Een aantal vakken rond je af in de derde klas, de resterende in het jaar daarop. Afhankelijk van de mogelijkheden kun je er een extra jaar over doen om je volledige diploma te halen. Zo kun je rustig in je eigen tempo je opleiding afronden.

 

Extra begeleiding

Op Altra College stopt het niet bij lesgeven. Samen met Altra jeugd & opvoedhulp en andere hulporganisaties bieden we je ook extra hulp in de vorm van trainingen, zoals sociale vaardigheidstraining, agressieregulatietrainingen en faalangstreductietraining. Het aanmelden gaat altijd in overleg met jou, je ouders en je mentor.