Alle programma’s op een rij


Rots en Water 6-12 jaar

Met de weerbaarheidstraining Rots en Water van Altra leert een kind wanneer het voor jezelf moet opkomen en wanneer het zich maar beter ergens bij kan neerleggen. Het is niet altijd makkelijk de eigen grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. De Rots en Water-training leert het soms hard zijn als een rots en soms zacht als water.

 

Voor wie?

De training is bedoeld voor kinderen die het lastig vinden op een rustige manier voor zichzelf op te komen of anderzijds voor kinderen die juist te vaak over zich heen laten komen. Ook als ze wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken, makkelijker contact met anderen willen leren maken of  rustig willen leren blijven in vervelende situaties, hebben ze veel aan deze training.

 

Doel

Het doel van de training is dat het kind sterker in zijn schoenen komt te staan, voor jezelf leert op te komen en bouwt aan zijn zelfvertrouwen Zo kan het beter omgaan met lastige situaties en betere keuzes maken. Met Rots en Water leert het woede en boosheid te beheersen, op een rustige manier voor zichzelf op te komen  en de grenzen van anderen te respecteren.

 

Hoe doen we dat?

Door op speelse wijze te oefenen, oefeningen uit zelfverdedigingssporten te gebruiken en door groepsgesprekken, denken de kinderen na over hun eigen opstelling en leren ze wat hun sterke en minder sterke punten zijn. We oefenen met ademhaling en besteden aandacht aan lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik.

De training bestaat uit acht tot twaalf lessen en duurt gemiddeld een uur (de duur per les hangt af van de groepsgrootte).

 

Meer informatie en aanmelden

Dit kan via de school of u kunt terecht bij Altra Locatie Amstelveen. Neem contact op met contact@altra.nl of bel met 020-555 8300.