Een stage bij Altra


Een stage bij Altra

Natuurlijk leer je veel op school en op de universiteit. Maar hoe pas je alle kennis toe in de praktijk?  Dat is de uitdaging. Altra gaat die uitdaging jaarlijks aan met vele stagiairs, in allerlei functies.

 

‘Het lijkt soms wel of ik de afgelopen jaren alleen met dikke boeken

op een kamertje opgesloten heb gezeten.

En nu is het eindelijk tijd om ‘echte ervaringen’ op te doen!’

Matty, studente orthopedagogiek. Lees verder!

 

Hoe ziet de stage er uit?

Een stage bestaat uit verschillende fases. Daardoor kun je samen met je praktijkbegeleider je leerdoelen gemakkelijker over het jaar verdelen en de toename van taken en verantwoordelijkheden beter overzien.

De drie fases:

  • De inwerkfase (ca. 2 maanden)
  • De uitvoeringsfase (ca. 5 maanden)
  • De verdiepingsfase (ca. 3 maanden)

In iedere fase voer je specifieke activiteiten uit. Daarnaast zijn er activiteiten die gedurende de hele stage terugkomen, zoals deelname aan vergaderingen, maatschappelijk werk overleg, cliëntgericht overleg en deelname aan het geven van cursussen.

 

Voor wie?

Jaarlijks zoeken wij hbo en universitaire studenten die in hun derde leerjaar gedurende tien maanden stage volgen. Vanzelfsprekend ben je zelf verantwoordelijk om te checken of de eisen van je opleiding passen bij een stage-aanvraag. Ook hebben we regelmatig stage-vacatures mbo niveau 3 en 4 managementassistent/directiesecretaresse. Kijk bij ‘Wanneer en hoe solliciteren?‘ hoe en of je je kunt aanmelden voor een stageplaats bij Altra.