Altra College Zuidoost
 
 
DIRECT
CONTACT

Altra College Zuidoost

Bij de vakschool van Altra College Zuidoost krijg je een (nieuwe) kans om je startkwalificatie te halen of op een andere manier aan een mooie toekomst te werken. Hoe we dat doen? Door er allereerst voor te zorgen dat je weer plezier krijgt in school. We bespreken eerst met jou wat je wilt bereiken. Welke richting wil je uit, welke opleiding wil jij volgen, welk vak wil je later uitoefenen? Want je doet pas echt je best, als je weet waar je naartoe werkt. Daarna kijken we wat je al goed kunt en wat je nog kunt versterken. Je leert hier veel. Niet alleen over je vak, maar over alles wat je in je verdere loopbaan nodig hebt.

 

LEES MEER OVER ONS

DIRECT NAAR: aanmelden downloads
 

Ons onderwijs

School is niet het einddoel, het is een middel om aan je toekomst te werken. En voor die toekomst is een vak leren belangrijk. Een vak waarmee je goede kansen maakt op de arbeidsmarkt. Daarom werken we bij Altra College Zuidoost allemaal – docent, mentor, conciërge of directeur – samen om jou alles bij te brengen wat je later nodig hebt. Maar leren moet je zelf doen!

 

meer over ons onderwijs

Handig om te weten

Agenda

3 september: eerste schooldag!

 

Opleidingsniveaus

VMBO onderbouw

MBO niveau 1 & 2

Leerroute arbeidsmarkt

 

Arbeidstoeleiding

De coach is de spil bij de leerroute arbeid. Maximaal vier dagen per week lopen de jongeren stage of werken ze. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om één dagdeel per week onderwijs te volgen. Onder intensieve begeleiding van een werkbegeleider (een medewerker van een bedrijf of instelling) werken de jongeren aan het ontwikkelen van hun competenties. De coach van Leerroute arbeidsmarkt zorgt voor ondersteuning van de jongere én van de werkbegeleider. De jongere wordt bij zijn leerproces aan de hand genomen door zowel de coach als de ervaren medewerkers van bedrijven en instellingen.

 

Meer over onze arbeidstoeleiding
 

Onze leerlingen

Onze leerlingen hebben heel wat in hun mars. Toch hebben gedrag, verzuim, problemen met leraren en leerlingen hen tot probleemleerling bestempeld: een leerling die door psychiatrische of gedragsproblemen niet (meer) op een reguliere school terecht kan. Maar wat is een probleemleerling? Onze leerlingen zijn, net zoals alle andere jongeren, vooral leerlingen met dromen en verwachtingen. Dromen van een mooie toekomst, die vast dreigt te lopen omdat ze hun draai niet kunnen vinden in het reguliere onderwijs. Altra College Zuidoost biedt meer begeleiding, structuur en vooral: een nieuwe kans. Hier benoemen en stimuleren we de sterke en positieve kanten van de leerling en zetten samen alles op alles om die mooie toekomst in zicht te houden.

 

Nieuws

30 mei 2018

ESF subsidie aangevraagd voor leerlingen speciaal onderwijs

Onze leerlingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken op de arbeidsmarkt. Dat geldt ook voor leerlingen uit het praktijkonderwijs. Daarom heeft de gemeente Amsterdam voor de praktijkscholen (PrO) en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) in regio Amsterdam, ESF-subsidie aangevraagd onder de naam “Pro Vso Amsterdam 2017 2018”. Zo wil de gemeente Amsterdam, die dat coördineert […]
LEES MEER >

15 januari 2018

Officiële opening nieuwbouw

Op vrijdag 12-01-2018 heeft onderwijswethouder Simone Kukenheim de nieuwbouw officieel geopend. Op de feestelijke ochtend werden de gasten verzorgd door de leerlingen van de horeca-opleiding, zij hebben de hapjes gemaakt, en enkele leerlingen van de onderbouw en het transferium die de bediening op zich namen. De confetti, afgeschoten door de MBO-studenten, zorgde voor het feestelijke […]
LEES MEER >
20 december 2017

Talentenontwikkeling

Gisteren was het dan zo ver, de lancering van Creative Squad met het nummer ‘Mirror’. Een project van Upcycle Connection, een fijne stagepartner voor onze leerlingen. In de Q-factory was een avondvullend programma te zien met diverse talenten uit de koker van Stichting Upcycle Connection en Stichting The Far Step.  
LEES MEER >
11 december 2017

Staking 12 december

Op dinsdag 12 december staken wij!   Alle leerlingen van Altra College Zuidoost zijn hierdoor vrij.     Primair onderwijs staakt op 12 december 5 december 2017 Het ultimatum dat het PO-Front op 7 november via minister Slob (OCW) stelde aan het kabinet om alsnog 1,4 miljard euro vrij te spelen voor het primair onderwijs, […]
LEES MEER >
NAAR HET NIEUWS